Smink - steg för steg

HOHOO Nu kommer den efterlängtade britney/christina looken.. Eller ja... tror inte den var efterlängtad... ni säger ju aldrig nått:P Fan va ni e dåliga på kommentarer, vet ju knappt om ja ska fortsätta eller vad?:P
Jaja.. Nu gör ja de iaf för de e kul. Innan vi börjar vill ja också säga att de finns vissa skillnader i britneys och christinas look (titta på foton i mitt andra inlägg) så ja kommer skriva va ni ska göra om ni absolut hellre vill ha christinas än britneys osv.. Så ni ska få veta:) Ja blandade de två lite. Let's begin!:)

1. Okeey i know, this looks crazy:P men lugn, de fixar sig;)
Ta först en primer eller concealer över hela ögat. Ta sedan antingen en kajalpenna (måste isf vara en krämig en) eller en gel eyeliner. Ja tog en gel eyeliner. Smeta på ett tjockt lager.


2. Waah this looks more crazy!! Men iaf.. ta en borste (typ mellanhård) och blanda ut eyelinern. Gå inte längre upp än där ditt ögonlock slutar. Se till att du blandar väl i kanterna! Inga skarpa linjer!


3. Ta en ganska ljus brun (lite mörkare än din hudfärg) och sätt den över det svarta och blanda ända upp till ögonbrynen (nästan hela vägen).

4. Ta en mellanbrun och sätt den på yttre halvan av ögonlocket, blanda upp en bit. Ta sedan (om du vill) en mörkare brun och sätt den precis i  vecket. Under ögonen tar du den ljusbruna inre tredjedelen, mellan i mitten och mörk i yttre delen av ögat. Ta också en hudfärgad färg å sätt under ögonbrynet å blanda ner.

5. Här börjar brittans å christinas lookar bli lite olika.
Christinas: Ta en kajalpenna och sätt en tunn linje på övre fransraden, och sedan på vattenlinjen under ögat, hela vägen. (Rekomenderar för dig som har stora ögon)
Britneys: Detta är som ja gjorde. Tunn linje me kajal på övre fransraden och på ca 1/3 av vattenlinjen och lite nedanför på den undre fransraden. Ta sedan en vit kajal och sätt den på vattenlinjens återstående 2/3 och lite under och i ögonvrån med. (rekomenderar för dig som har mindre ögon, som ja..)

6. Detta är mest för den som gick mer åt britneys håll. Men även om du gjorde som christina så kan du sätta en lite ljusare skugga i inre vrån för att öppna ögonen lite. Ja tog rätt rejält me ljus skimmrig ögonskugga eftersom detta annars är för mörkt för mig, och ja vill verkligen inte att mina ögon ser mindre ut än va de redan är. Ja tog lite av samma ögonskugga preciis under ögonbrynet med (bara lite) :)

7. Sedan är de bara att sätta till mascara och jobba på en sexig sängkammarblick;););)
There u have it;)


Vet att de kan verka svårt, å de e många steg, men de är inte svårare än va man gör de till! Dehär är en väldigt ledig look, de behöver inte vara perfekt. Som kajalen t.ex, de e bara att leka med den! de behöver inte va världens rakaste linje, bara gör nått slarvigt! De som egentligen är de svåraste med detta är... mascaran om du frågar mig xD För allt annat är de bara att va slarvig me om man vill:) Så gör så gott du kan å lek lite;)
Puss på er.. Är tacksam för lite kommentarer... får inga längre:'(

Kommentarer
Postat av: Martin

Jag tycker den var fin, å du lyckades ju med sängkammarblicken;)

2009-02-24 @ 13:15:33
Postat av: Miia

Jag älskar dina: smink steg för steg!

Du tar jätte bra bilder, och du är så duktig på det du gör!! :)

Jag försökte härma en nån gång ett tag sen, men det gick inte särskilt bra, ahaha blev bara... BAJS, som RObert skulle säga xD

2009-04-28 @ 10:35:30
URL: http://miiaauvinen.blogg.se/
Postat av: Moa

Jag kommer hit och kollar in dina sminkinstruktioner rätt så ofta, eftersom de är några av de bästa i bloggosfären. Jag håller på att göra en slags bok med olika steg-för-steg sminkningar som jag har hittat på internet, för att kunna få lite mer inspiration på mornarna (det är svårt att få till nåt snyggt ur fantasin tidigt på morgonen :P) och jag har skrivit ner flera av dina.



Du måste verklgen bli makupartist eller nåt sånt, du gör så fina sminkningar!

2010-04-08 @ 10:02:23
Postat av: Alexics

Grymma sminkningar!

2010-12-21 @ 20:00:09
URL: http://alexics.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0