Sminktips!

Heey på er. Okej nästa sminktips. Hade svårt att komma på något, men sedan kom jag och tänka på något som jag tycker är otroligt viktigt för att fixa makeupen så som man vill ha den.
Borstar!! Det är ju det viktigaste verktyget inom smink. Finns allt från foundationborstar till ögonskuggsborstar och concealerborstar m.m. Ja ska bara berätta om de ja tycker är absolut viktigast och mest nödvändigt att ha!

Vi börjar med ansiktet då!
 Foundationborstar finns i olika stilar, storlekar och prisklasser. Är det nödvändigt att ha en? För mig så måste ja säga att de blev en stor skillnad när ja köpte min. De går mycket snabbare, man behöver inte använda lika mycket foundation och den blandar otroligt bra. Men de gäller ju bara om man har en flytande foundation. Om du har en mousse eller puder lr vad som helst som inte är flytande så hjälper denna borsten dig inte alls! För dig som använder flytande foundation: visst du kan använda svampar eller fingrar, se dock till att dessa är rena!! Svamparna suger åt sig mycket foundation, därför behöver man använda mer. Ja skulle säga såhär: Om ni känner att ni har råd, köp en foundationborste!!
Nästa är väll puderborstar i olika slag. Detta kan vara en stoor borste som du använder till ditt ansiktspuder eller en liten mindre till rouge eller contouring. Detta är väll den borsten som ja måste säga är de absolut viktigaste att man har, minst en!! Om du använder puder självklart! Själv har ja massor.. men ja använder tre av dom varje dag. Min stora Kabukiborste (har skrivit om den i ett inlägg förr) från Kicks, min rougeborste från Kicks och en annan som ja använder till contouring å sånt som var en gåva. Tillsammans med dom använder ja också en tunn svamp för att komma åt områden som under ögonen. Du kan sätta på ditt puder med en tunn svamp (inte domdär trekantiga dock) på hela ansiktet, så egentligen behöver du ingen stor kabukiborste, men ja tycker den är ganska skön ibland. Ofta får man små svampar med när man köper puder. Alla använder inte rouge, men om ni gör de så ska ni självklart ha en separat borste till det! Ja vill gärna ha en ganska tjock, stor borste så man slipper jobba så mycket. När man köper rouge får man ibland sånna minimini borstar med. Ja kan säga på en gång... IT'S A BIG NO NO!! Rougen kommer inte blandas ut på dina kinder fint så de ser naturligt ut med denna lilla borste. Å du vill väll inte att färgen blir ojämn?
Iaf.. Nästa kategori med borstar är självklart ögonskuggsborstar! Och som ni kanske har märkt så får man nästan alltid med en liten svampapplikator med när man köper ögonskugga. Visst man kan använda den... Men de beror på va man vill göra med sitt smink. Om du vill använda många skuggor, kanske en djupare färg där ditt ögonlock slutar, då skulle jag nog köpa en bättre borste. Och de finns en hel djungel med ögonskuggsborstar därute!! Dom ja använder och tycker är de som är viktigast att ha är: En platt, ganska hård borste (inte hårda strån utan själva håren tillsammans:P) som du använder till att packa på ögonskuggan, så du får rätt mängd och rätt färg. En mjuk, fluffig borste som du använder till att blanda olika färger, sudda ut hårda linjer. Du kan också lägga på ögonskugga med denna om du vill ha mindre färg. Dessa två är egenligen de man behöver allra mest. Sedan finns de alla möjliga borstar som ja inte går in på nu, för de är så många, och är inte de viktigaste heller.
Nästa är Eyelinerborstar. Och dessa kan vara lite svåra! De flesta som tänker på eyeliner tänker på antingen en flytande eyeliner eller en kajalpenna. Men de e inte allt! De finns även gelliner. Och till dessa behöver man en borste. Ja har en gelliner, och tycker sådär om den. Ofta tycker ja att den suddas ut under dagen eller går bort om man torkar sina ögon av nån anledning (själv gör ja de jämt för ja gråter när ja går ut...:P). Men de är en jättebra eyeliner att börja med som nybörjare! Och om man vill göra en "smokey eye" make up så är den perfekt att ha som underlag till sin skugga. Så ja rekomenderar att du köper en gelliner innan du provar på en flytande, då de flytande är ganska svåra att applicera. Kajal funkar med, har dock aldrig varit ett stort fan av de, för ja tycker de är svårt att få en fin linje av det. Men iaf.. borsten behöver du bara om du har en gelliner alltså! Och om du nu vill börja med detta, skaffa ingen dyr eyelinerborste, för sen när du lär dig kanske du gillar mer flytande, å då kommer den bara ligga där (hände i mitt fall..:P).

De var alla borstar ja kan komma och tänka på! Finns ju självklart ögonbrynsborstar å sånt skit men de e inget ja tycker är extremt nödvändigt. Mitt tips är att, om du inte har råd me ännu en borste i form av ögonbrynsborste, så tar du denhär platta ögonskuggsborsten, tar tippen på den och fyller i ögonbrynen med. För att inte ögonbrynen ska se målade ut så tar du en gammal mascarapensel (SKÖLJ AV DEN!!:D) och borstar ögonbrynen med den efter du fyllt i dem.

Hoppas de hjälpte lite, ja är ledsen att de inte blev några bilder, men ja har verkligen inte lust för de just nu:P Ha de så bra!! Puss
P.s. ett nytt smink-steg för steg kommer förmodligen i helgen (om ja e hyfsat frisk!):) Såå läs vidare då:D Puss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0