Sminktips

hejhej! Dags för nästa sminktips! Kom på att ja inte skrivit detta när ja kom hem. Kollade i spegeln och var nöjd över att min ögonskugga satt fint där ja satte den imorse. Ofta har folk problem med att skuggan försvinner eller "bleknar" lr va man nu ska kalla de. Den har inte samma intensitet efter en skoldag t.ex.
Men lugn! De finns en lösning;);) Om du skulle gå till en sminkbutik och fråga skulle de förmodligen göra reklam för sin "ögonskuggsprimer" (finns bla på makeupstore). Men dehär kostar ju! Är de värt de? Beror på hur mkt man vill spendera på smink:P Ofta vill ja, och folk ja känner, ha de så billigt som möjligt, fast ändå bra kvalité.
Lösningen är att använda concealer istället för en primer. De funkar nästan helt lika bra! Anledningen till att man använder det är att de blir lite kladdigt å skuggan har nått att fästa på. De låter väll logiskt!?
Så du gör såhär:
1. Fixa ditt ansikte (foundation å allt dedär) först. Du kan välja att göra de efter ögonen med om du tror att din skugga kan falla ner å förstöra ditt ansikte:P
2. Ta en liten mängd concealer på ditt finger (ja brukar bara köra runt fingret ett varv i min burk) och sätt de på hela ögonlocket, från ögonfransar till ögonbryn. Du vill inte ha för mycket, för då blir de kladdigt å konstigt. Men du vill heller inte ha för lite för då fastnar inte skuggan. Ha lagom så de täcker hela locket och upp till brynet.
3. Sätt på din skugga. Det effektivaste sättet för att få färgen på skuggan att fastna är att "trycka" på färgen istället för att borsta fram och tillbaka med borsten å ögonskuggan. Du behöver bara dutta lite med borsten. Efter de, när färgen sitter på plats, då kan du svepa över andra färger om du vill de. Gud dehär va svårt att förklara:P
Sen är du klar:D
Om du inte förstår va ja menar me lagom mängd concealer, så testa dig fram! Ta mer ena dagen å mindre andra så ser du skillnaden, och va som funkade bäst.

Ja har sakt det förut, och ja säger de igen, en bra concealer räcker långt!! Vääldigt långt! Den kan användas till så mycket! Ibland brukar ja ta me mig den och sätta lite ljusare concealer under ögonen under dagen så ser man inte trött ut^^,

Hoppas de var till nytta och inte tråkade ut er allt för mycket^^, Puss <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0