Helsingborg

Okey nu är de dags att minnas veckan! :)

De började ju med att vi åkte till Trosa i torsdags för att slippa köer på lör. Så vi kom dit på kvällen, käkade tunnbrörulle som vanligt (tradition när man kommer dit) och slappade. På fredan så var de stråålande sol och jättevarmt så vi åkte till Trosa havsbad och solade å badade, 20 grader i vattnet. Senare på dagen gick jag och mamma till komötet (en liten okänd strand nära oss) och där hoppade ja i och badade, eller ja snarare gick för de e superlånggrunt vilket betydde att de var grymt varmt i vattnet:) Sen åt vi grillat och tog de lugnt.

På lördagen började den långa resan. Mot Skåne! 6 timmar tog de då (en timme mindre eftersom de tar en timme till Trosa). Vi stannade å käkade osv.. Tillslut kom vi fram:) Träffade Amanda och kollade in vårt hus. Superfint, utsikt över sädesfält och havet, man såg också Danmark. Där fanns de tv med sånna kanaler som finns på landet (dvs 1:an, 2:an, 4:an, 6:an och nått annat konstigt..) vilket betydde... tråk:P Huset var uppdelat i tre delar, tydligen hade de varit svinstall innan dom byggde om till hotell eller vandrarhem eller va man nu ska kalla de...:P Fanns kök me kyl å sånt.. badrum, och på övervåningen var de tre enkelsängar och ett separat rum med en dubbelsäng. Riktigt bra sängar faktiskt:)
Sen kommer ja inte ihåg va som hände lördag kväll... men vi åt väll nått förhoppningsvis^^,

På söndagen så besökte vi tropikariet - typ mini-skansen där alla möjliga djur fanns. Mamma blev kompis med lemurerna och de va riktigt skoj:) På kvällen så tänkte vi åka till Danmark me båt, men dom serverade ingen mat på båten på söndagar så vi åt på en fin resturang ist - Swea. Resturangen var i en båt som låg stilla då självklart:P Ja åt såndär Black and White me typ fläskkött och oxfile, gött som bara den. Till efterrätt blev de chokladmousse me grädde å små bär, grymt gott, men mäktigt! Man kände sig helt uppblåst efter de!^^,

På måndagen så jobbade tyvärr Amanda från 14-21 så vi hade den dagen för oss själva. Vi åkte in till stan å kolla lite, käka glass å så. Sen blev de en myskväll framför tv:n och till mat blev de lax i knyte, gött. Så måndagen blev lite halvtråkig.

På tisdagen så jobbade Amanda 7-14 så då bestämde vi oss för att äta lunch på båten till Danmark när hon jobbat klart, vilket vi också gjorde. Eftersom ja inte var så hungrig så beställde ja pannkaka. Ojoj, sylt va de inte frågan om här.. Dom kom in me pannkakor å stora skopor med glass och grädde, vadå överdrivet?^^ Och så hade dom nån hallonsås på (Samma som ja fick till chokladmoussen!:o den va god!!). Iaf, sen gick vi av i Danmark å köpte sprit. Nej ja köpte inte sprit för ja e bajs inte myndig:P Men alla andra. Sen tillbax, hem en stund å sen iväg till Amanda å Ulrika (hennes mamma) för grill-kväll! Gott och mysigt:)

På onsdag så åkte vi rätt långt för att komma till ett turist ställe. Riktigt fint me berg å vatten. Där käkade vi supergod panerad fisk och glass som efterrätt:) E dock besviken på att pistagen smakade marsipan:P Ah shit nu har ja minnesförlust över va vi gjorde på kvällen.... JO! Vi skulle egentligen på räkfrossa men de va fullbokat så vi åkte å käkade grillbuffé! Supergött!:D

På torsdagen började helsingborgsfestivalen!:) Fast de regnade å va inte skoj alls.. Men regnet gick bort. Vi såg en del på Rix Fm festivalen, vi såg Style, Lily å Susie, Jannet å några mer som ja inte kommer ihåg:P Sen gick föräldrarna å käkade, ja å Amanda hade redan ätit kebab, så vi tog en öl på typ ett countryställe (dom dansade läskigt...) Sen gick vi runt, köpte massa munkar och åt å sen drog vi typ till en beach-bar där dom spelade salsa (Amanda dansar så..:P). När vi väl var där skulle en kille självklart lära mig att dansa salsa... good luck:P Ja kan inte dansa utan alkohol i kroppen (och ölen räknas inte för man blir ju inte ens påverkad av den). Men han försökte... å ja försökte... å de gick... sådär:P Var stel som en pinne.. men försökte iaf:) Å självklart var ja duktig som glömde mammas paraply där..:/ Sedan åkte ja å Amanda buss hem till henne och ja sov där.

Igår (fredag) så fortsatte festivalen. Amanda skulle dock jobba 14-21 igen. Men dagens höjdpunkt var iaf (åtminstonde för mamma) att Darin skulle uppträda:P Blev tvungen att gå på de för mammas skull, hon ville ju ha fotobevis för att hon sett honom. Men ja måste säga att även fast ja hatar honom och de inte är min stil så är han riktigt bra på att sjunga. Scenframträdandet kunde dock varit bättre och han e typ.. blyg som fan, inget snack lr så utan bara "tack så mkt". jaja.. men sjunga kan han. Efter de gick ja å morsan runt på festivalen lääänge (nästan 5 timmar) vi käkade kinesiskt:D 4 små rätter med friterad banan å glass:D Såå gott, men inget man vill ha för ofta. Sen kom Stefan och hämtade oss efter att han hade hämtat Amanda på jobbet (som skulle av i stan). Så vi sa hejdå till Amanda och drog.

Å idag har vi åkt bil i 7 timmar... AH SHIIIT ja glömde nästan å berätta om mina fötter!! De e viktigt.. *spola tillbaka till torsdag*. Ja hade då altså mina svarta ballerinaskor (ehum.. om ni inte har sett dom är ni blinda, dom e ju trots allt 2 år gamla).. Å de regnade ju som fan... så dom blev blöta.. och fortsatte att va blöta även när de slutade regna. De var blöta heela kvällen! De resulterade i att sulan blev ännu trasigare å äckligare än den tidigare var, och dom jävla skorna färgade av sig å skitade ner mig helt!!!! Å sen när ja tog bort de kom inte allt av på kvällen. På fredagen när ja duschade gick heller inte allt bort även fast ja skrubbade dem me tvål. Först idag när ja duschade, masserade med tvål, filade å smörjde in är fötterna normala igen:P Lite jobbigt... de e därför ja klagat över mina fötter för er som undrat..
Iaf.. nu e ja hemma, ska snart iväg igen^^ Ska till Martin å övernatta.

See ya;) Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0